"Ferero" u septembru počinje realizaciju investicije u Srbiji

Bez autora
Jun 29 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije "Ferero" o realizaciji Memoranduma o razumevanju koji su Vlada i taj svetski lider u konditorskoj industriji potpisali u februaru. Memorandumom je predviđeno da kompanija "Ferero" pokrene centar za proizvodnju lešnika, a u toku su intenzivni razgovori o realizaciji ovog projekta. Predlog kompanije "Ferero" jeste da realizacija ove investicije krene u septembru, što je predsednik Vlade i podržao. Kompanija "Ferero" je najpoznatiji italijanski proizvođač čokolade i konditorskih proizvoda, i istovremeno vodeća kompanija iz ovog sektora u svetu.

"Ferero" u septembru počinje realizaciju investicije u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije "Ferero" o realizaciji Memoranduma o razumevanju koji su Vlada i taj svetski lider u konditorskoj industriji potpisali u februaru.

Memorandumom je predviđeno da kompanija "Ferero" pokrene centar za proizvodnju lešnika, a u toku su intenzivni razgovori o realizaciji ovog projekta.

Predlog kompanije "Ferero" jeste da realizacija ove investicije krene u septembru, što je predsednik Vlade i podržao.

Kompanija "Ferero" je najpoznatiji italijanski proizvođač čokolade i konditorskih proizvoda, i istovremeno vodeća kompanija iz ovog sektora u svetu.

"Ferero grupu" čine 73 kompanije sa 20 proizvodnih pogona, koje zapošljavaju više od 30.000 radnika.

Memorandumom je predviđeno uspostavljanje centra za proizvodnju lešnika na 1.000 hektara, a "Ferero", pored zasnivanja sopstvene proizvodnje lešnika u Srbiji, planira i uspostavljanje kooperantskih odnosa sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji centralne i južne Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik